Przemysław Jaz

Fundacja Votum / Podopieczni / Przemysław Jaz

Przemysław przed zawałem serca w maju 2018 r. był aktywnym i pełnym życia 42-letnim mężczyzną. Był dumnym, spełnionym i otwartym ojcem 10-letniego syna. Choroba odebrała mu zdrowie, czyniąc go młodym niepełnosprawnym człowiekiem. Każdy jego dzień to walka o godne życie, powrót do zdrowia i rehabilitacja, która daje wiarę w wyzdrowienie. Każdy nowy dzień to ciężka praca, walka z chorobą i samym sobą, żeby fizycznie i psychicznie sprostać rzeczywistości, która bez wątpienia zaskoczył nie tylko Przemysława ale również jego bliskich. Przed zawałem Przemysław był aktywnym sędzią piłkarskim, działaczem sportowym i wiernym kibicem reprezentacji Polski. Teraz w jego życiu do odegrania najważniejszy mecz – gra o swoją sprawność i możliwość powrotu do zdrowia. Pomóż mu wstać i działać!