Ada Przydatek

Fundacja Votum / Ada Przydatek

Mam na imię Ada. 15 stycznia 2010 roku potrącił mnie samochód i doznałam silnego urazu czaszkowo – mózgowego. Dopiero teraz zaczynam zdawać sobie sprawę, z tego co mnie spotkało. Przez cały ten rok byłam intensywnie rehabilitowana w Polsce jak i na Ukrainie. Po pobycie w Krakowie w PCRF, w kwietniu przebywałam w Truskawcu, gdzie miałam bolesne masaże i stymulacje punktów witalnych. W czerwcu wyjechałam na delfinoterapię na Krym, potem byłam na turnusie rehabilitacyjnym w Darłówku, a w sierpniu ponownie wróciłam do Krakowa na operację oka. Obecnie chodzę do szkoły na zajęcia indywidualne i chcę ukończyć naukę w gimnazjum. Niestety nie jest mi łatwo, bo dalej mam bardzo poważne problemy z pamięcią i koncentracją. Ciągle potrzebuję specjalistycznej rehabilitacji. Każdego dnia bardzo intensywnie pracuję z psychologiem i neurologopedą. Chodzę na terapię biofeedback, integrację sensoryczną i terapię krzyżowo-czaszkową.

W styczniu i w sierpniu 2012 roku znów wyjeżdżam do kliniki na rehabilitację, w lipcu ponownie na Krym, a po powrocie prawdopodobnie do szpitala na operację bolącej nogi.

Z całego serca bardzo dziękuję za dotychczasową pomoc i znowu proszę o przekazanie 1 % podatku za kolejny rok

Możesz pomóc Adzie Przydatek w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Ady Przydatek

z dopiskiem: dla Ady Przydatek