Akademia Event Wolontariusza

Fundacja Votum / Aktualności  / Akademia Event Wolontariusza

Akademia Event Wolontariusza to projekt dla osób, które chcą przetestować w działaniu swoje umiejętności z zakresu organizowania wydarzeń. Fundacja Votum zaprasza do udziału w 3-miesięcznym projekcie (16 grudnia – 8 marca). Dzięki spotkaniom teoretycznym i warsztatowym uczestnicy będą gotowi, by samodzielnie zorganizować wydarzenie charytatywne.

Fundacja Votum działa na terenie całego kraju, pomagając osobom z niepełnosprawnościami. Jednym z działań fundacji jest organizacja zbiórek publicznych i wydarzeń charytatywnych. Projekt Akademia Event Wolontariusza ma pomóc podzielić się zgromadzoną wiedzą, a jednocześnie zorganizować wydarzenia dla konkretnych podopiecznych Fundacji. Finałem pracy każdego z uczestników będzie realna pomoc dla osób potrzebującej rehabilitacji lub leczenia, co będzie wyjątkową motywacją dla uczestników.

W ramach cyklu spotkań Event Wolontariusze zmierzą się z takimi tematami jak promocja wydarzeń, zarządzanie projektem, sponsoring, poznają formalności związane z organizacją imprez, w szczególności zbiórek publicznych. Poza spotkaniami w grupach każdy z uczestników będzie miał możliwość konsultacji indywidualnych u doświadczonych specjalistów, dlatego do udziału zapraszane są także osoby niedoświadczone, które chcą spróbować swoich sił w event marketingu.

Zgłoszenia rekrutacyjne przesyłać można do końca listopada pod linkiem. Do 8 grudnia skontaktujemy się ze wszystkimi osobami, które zgłoszą swoją chęć przystąpienia do projektu. Podczas ocenienia zgłoszeń najważniejsza będzie dla nas motywacja – nie przejmuj się, jeśli nie masz żadnego doświadczenia.

ZGŁOSZENIA: http://bit.ly/2q0hnri

W przypadku jakichkolwiek wątpliwości zachęcamy do kontaktu mailowego: monika.szwarc@fundacjavotum.pl