Będziemy na Wrocławskich Targach Wolontariatu!

Fundacja Votum / Aktualności  / Będziemy na Wrocławskich Targach Wolontariatu!

6 listopada po raz kolejny wrocławskie organizacje pozarządowe i instytucje publiczne przedstawią swoje propozycje współpracy kandydatom na wolontariuszy. Też tam będziemy! Fundacja Votum zaprezentuje na Targach swój nowy program – Akademię Wolontariatu, która szkolić będzie event managerów poprzez wspólne działania charytatywne.

6 listopada 2019 r. w godz. 10.00 – 18.00 w Galerii Dominikańskiej odbędą się Wrocławskie Targi Wolontariatu. W wydarzeniu weźmie udział kilkudziesięciu wystawców, którzy przygotowali stoiska informacyjne, grę targową, ścianę ofert, prezentacje, pokazy, animacje i konkursy.

Zapraszamy wszystkich wrocławian i dolnoślązaków, studentów, młodzież szkolną, dyrektorów szkół, nauczycieli, opiekunów wolontariatu, seniorów i wszystkich tych, którym bliska jest idea wolontariatu. Będzie to okazja do bezpośredniego spotkania z organizacjami, poznania ciekawych inicjatyw i ofert wolontariatu, podjęcia współpracy i spełnienia się w roli wolontariusza. Targi dają szansę na poszukiwanie inspiracji do własnych działań, poznanie wolontariuszy z innych krajów i osób realizujących swe marzenia przez pomaganie innym.

Przyjdź i odkryj smak pomagania innym!