Gramy dla Marko

Fundacja Votum / Aktualności  / Gramy dla Marko

Już 11 grudnia odbędzie się Koncert Charytatywny „GRAMY DLA MARKO”.  Dochód ze sprzedaży cegiełek i licytacji przeznaczony zostanie na pomoc Markowi Bukowskiemu, znanemu szerzej jako clown Marko, ostrowianinowi, którego wielokrotnie można było spotkać na imprezach przedszkolnych, szkolnych, festynach oraz przy okazji różnych działań w przestrzeni miejskiej Ostrowa Wielkopolskiego. Na koncert zapraszamy do Ostrowskiego Centrum Kultury przy ul.Wolności 2.

Pan Marek kiedyś rozśmieszał ludzi, dzielił się swoją energią i radością życia. Dziś sam potrzebuje pomocy. W 2016 roku przeszedł udar, a w kwietniu tego roku, na skutek cukrzycy, amputowano mu nogę powyżej kolana. Dodatkowym utrudnieniem jest całkowita zaćma w prawym oku i tylko 15% zdolności widzenia w lewym. To, czego najbardziej teraz potrzebuje, to dostosowanie mieszkania, by mógł w nim być samodzielny.

Na koncercie wystąpią:

• Iluzjonista Karol Carlos Walerowicz;
  • ArtScool Studio Taneczno Artystyczne w Ostrowie Wielkopolskim – grupy taneczne oraz wokaliści;
  • CENTRUM KULTURY ORAZ BIBLIOTEKA PUBLICZNA GiM w Nowych Skalmierzycach – Wokaliści ze Studia Piosenki „Music Voice” oraz grupa taneczna „Say Chesse”;
  • Adam Wasiela z towarzyszenie pianisty Marka Raczyckiego;

Koncert oraz licytacje poprowadzi Szymon Matyśkiewicz.

Cegiełki w cenie 20 zł dostępne będą dniu koncertu w OCK, a wcześniej w oznaczonych plakatami punktach gastronomicznych na terenie Ostrowa Wielkopolskiego („Na Kościuszki”, Fit&Vege u Violi).

Pan Marek Bukowski jest podopiecznym naszej Fundacji – można go wspomóc, wpłacając dowolną kwotę na rachunek:
32 1500 1067 1210 6008 3182 0000 z dopiskiem: Marek Bukowski