Przestrzeń wolontariatu

Fundacja Votum / Jak możesz pomóc? / Przestrzeń wolontariatu

Nasza Fundacja działa już od 2007 roku na terenie całego kraju pomagając osobom z niepełnosprawnościami. Duża część naszych działań była możliwa, ponieważ takie osoby jak Ty poświęciły swój czas, żeby pomagać innym. Bo pomaganie to nie tylko przekazanie pieniędzy. To również wspieranie swoim cennym czasem, pomysłami i umiejętnościami. W jaki obszar chcesz się zaangażować?

Organizacja wydarzeń

Czasem jest to spotkanie z naszymi podopiecznymi, czasem zbiórka krwi w ramach naszej Akcji Krew, innym razem kilkudniowy obóz rehabilitacyjny. Mniejsze lub większe wydarzenie jest dla nas tak samo istotne. Nie wyobrażamy sobie organizacji takich wydarzeń bez wsparcia takich osób jak Ty.

Zbiórka publiczna na rzecz naszego podopiecznego

Nie możemy być w wielu miejscach jednocześnie, chociaż w tym samym momencie potrzebuje nas wielu podopiecznych. Dlatego nasi wolontariusze są tam, gdzie aktualnie prowadzone są zbiórki pieniędzy dla naszych podopiecznych. wydarzeń bez wsparcia takich osób jak Ty.

Odwiedziny u podopiecznego

Masz wolny czas w tygodniu lub w weekend? Możesz odwiedzić naszego podopiecznego, który mieszka obok Ciebie i poprawić mu humor ciekawą rozmową, a może nawet zabrać do pobliskiego parku.

Opracowywanie materiałów graficznych

Czasem jedna grafika potrafi zastąpić tysiąc słów, a interesujący plakat przyciągnąć uwagę potencjalnych darczyńców. Jeżeli potrafisz robić cuda w programie graficznym nasi podopieczni czekają właśnie na Twoje wsparcie.

Tworzenie tekstów w materiałach drukowanych, na blogu czy też w social media

Jeżeli jesteś mistrzem słowa, a pisanie tekstów przychodzi Ci z łatwością – to zadanie dla Ciebie. Jeżeli do tego w świecie social mediów czujesz się jak ryba w wodzie – będziesz dla nas nieocenionym wsparciem.

JAK ZOSTAĆ WOLONTARIUSZEM FUNDACJI VOTUM?

Jesteś zainteresowany wsparciem naszej Fundacji na zasadzie wolontariatu?
Napisz maila na biuro@fundacjavotum.org w temacie maila wpisując Wolontariat.