Konferencja na temat nowoczsnych metod rehabilitacji

Fundacja Votum / Aktualności  / Konferencja na temat nowoczsnych metod rehabilitacji

W dniu 30 maja w EVA Park Life & SPA Fundacja Votum firma Ottobock Polska oraz Uzdrowisko Konstancin Zdrój zorganizowali Konferencję Wykorzystanie nowoczesnych metod rehabilitacji. W trakcie konferencji specjaliści z zakresu rehabilitacji, medycyny, zaopatrzenia medycznego oraz organizacji pozarządowych przedstawiali lekarzom i fizjoterapeutom najnowsze osiągnięcia zwiększające samodzielność i mobilność osób po urazach neurologicznych. Po wykładach odbyły się warsztaty na których można było poznać technikę przygotowania do rehabilitacji w egzoszkielecie jak i samo funkcjonowanie tego robota. Szczególne zainteresowanie wzbudził wykład dr hab. n. med. Beaty Tarnackiej na temat zastosowania robotyki w rehabilitacji neurologicznej. Patronat nad konferencją objął Narodowy Instytut Geriatrii, Reumatologii i Rehabilitacji.