#MichałWalcz! Wirtualne zawody dla Michała Wojtysiaka

Fundacja Votum / Aktualności  / #MichałWalcz! Wirtualne zawody dla Michała Wojtysiaka
Biorąc udział w wirtualnych zawodach, zdobędziesz medal tak, jak przy udziale w realnej konkurencji. Co więcej, część z opłaty startowej jest przeznaczana dla podopiecznego Fundacji Votum Michała Wojtysiaka. Michał to pogodny i cierpliwy chłopak, który potrzebuje stałej rehabilitacji po wypadku. Mimo stanu zdrowia, duch sportowca go nie opuszcza, co powinno nas zmotywować do wspólnej aktywności dla niego! Wystartować możesz w trzech dyscyplinach sportowych: bieganie (15 km), kolarstwo (45 km) i pływanie (500 m).

Dlaczego Michał potrzebuje pomocy?
Michał czekał na ścieżce rowerowej na zielone światło. Z ronda zjeżdżała karetka pogotowia, którą uderzył samochód osobowy.
To spowodowało, że ambulans wjechał na ścieżkę rowerową i potrącił Michała powodując głęboki uraz czaszkowo-mózgowy, uraz płuc oraz śpiączkę powypadkową. Michał to młody człowiek z pasjami, pełen życia i planów na przyszłość. Kochający narzeczony,
syn, brat. Pomocny przyjaciel, będący inspiracją dla innych. W ułamku sekundy życie Michała się zmieniło – łóżko, godziny rehabilitacji, osamotnienie, ograniczenia i ogrom cierpienia.
Jak wziąć udział w wydarzeniu?
1. W zależności od tego jak chcesz pokonać dystans zapisz się na zawody pod linkami:
– dla Biegaczy (15 km): https://virtualrun.com.pl/biegi/micha%C5%82walcz-czyli-bieg-2019/14181
– dla Rowerzystów (45 km): https://virtualbike.com.pl/biegi/micha%C5%82walcz-czyli-rajd-rowerowy-2019/4938
– dla Pływaków (500 m): https://www.virtualswim.com.pl/wydarzenia/micha%C5%82walcz-czyli-zawody-p%C5%82ywackie-2019/8706
Opłata za każde z powyższych zawodów wynosi 35 zł.

2. Pomiędzy 20 czerwca a 20 lipca pokonaj dany dystans rejestrując to za pomocą zegarka z GPS lub telefonem (dowolna aplikacja m.in. endomondo, strava).

3. W danych zawodach wybierz „przebyta trasa” i tam wklej zdjęcie zegarka lub telefonu potwierdzającego, że się ruszałeś, następnie wybierz drugi guzik „dodaj wynik” – tu wpisz czas, w jakim pokonałeś dany dystans.

4. Osoby, które pierwszy raz logują się na stronie, muszą pamiętać, aby podać pełny adres w celu otrzymania medalu.

Udział w zawodach możesz wziąć podczas swoich regularnych treningów, nie musisz brać udział w tym dystansie dodatkowo! Może masz w planach półmaraton? Wystarczy, że to z tego treningu prześlesz zdjęcia! W zawodach możesz wziąć udział także dzieląc dany dystans na kilka podejść. Jeździsz do pracy rowerem, ale masz tylko 15 km do domu? Wystarczy, że przejedziesz ten dystans 3 razy i już pokonałeś nasze zawody!