Nasz zespół

Fundacja Votum / Nasz zespół

Nasza siła tkwi w różnorodności. Każdy z nas jest inny, każdy ma inne doświadczenia. Ale chce się nimi dzielić i chce wykorzystywać swoją wiedzę, by pomagać osobom z niepełnosprawnością. By wspierać osoby poszkodowane w wypadkach. Poznaj nas! 🙂

RafalMikolajczykVotum

Rafał Mikołajczyk

Prezes Zarządu – główny dowodzący w naszej Fundacji. W pocie czoła podejmuje najważniejsze decyzje. Pilnuje porządku i trzyma pieczę nad całą organizacją.

Rafał jest absolwentem prawa na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest bardzo mocno zaangażowany w projekty związane z niesieniem pomocy osobom najciężej poszkodowanym w wypadkach. Korzystając z własnych doświadczeń, współtworzył założenia Programu Pierwsze Kroki. Teraz koordynuje jego wdrażanie. To, co osiągnął przez wiele lat, stara się przekazywać podopiecznym Fundacji i Programu Pierwsze Kroki.

To też powinniście wiedzieć o Rafale!
Poza pracą – jest w całości oddany sportowi. Zaczynał od rugby na wózkach. Ostatecznie jednak od kilku lat wyczynowo kręci korbą – trenuje kolarstwo ręczne i osiąga w tej dziedzinie ogromne sukcesy. W 2016 r. zdobył Puchar Świata UCI.

Bartosz Kaczmarek

Wiceprezes Zarządu – wspiera doświadczeniem i dobrą radą. Pomaga udźwignąć ciężar spoczywający na barkach Prezesa.

Bartosz również jest absolwent Wydziału Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, a dodatkowo – Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Wrocławskiego.
Swoją ścieżkę kariery związał z pomocą dla osób, które ucierpiały w wypadkach. Wykorzystuje wieloletnie doświadczenie w tym zakresie i znajomość problemów, jakie na swojej drodze napotykają osoby niepełnosprawne.

Kim jest Bartosz poza pracą?
Prywatnie mąż i tata dwójki wspaniałych dzieciaków, pasjonat kolarstwa na szosie. I poza nią.

bartosz_foto

Izabela Zakaszewska

Kierownik Biura Fundacji – dba o równowagę w męskim towarzystwie. Dysponuje ogromną wiedzą i emanuje wdziękiem.

Izabela jest absolwentką Wydziału Prawa Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego na kierunku Ekonomia Menedżerska. Praca w fundacji jest jej pasją, a wiedza w zakresie zarządzania finansami w pozwala jej sprawnie i skutecznie dysponować funduszami dla podopiecznych, zajmować się kwestiami związanymi z ich rehabilitacją.

Izabela po godzinach to…
prawdziwy mol książkowy, jak tylko znajdzie czas, pożera jedną za drugą. Pasonują ją podróże i… koncerty metalowe. Idealnie, jeśli te dwie rzeczy można połączyć. Jest też żoną i mamą fantastycznego chłopca. Po narodzinach dziecka rzuciła pracę w korporacji, by pomagać innym.

Marta Ochocińska

Członek Zarządu