Żyjemy w czasach, w których w natłoku spraw i obowiązków brakuje nam chwili na refleksję o życiu. Wszystkie problemy i niebezpieczeństwa dotyczą, w naszym mniemaniu, innych. Dopiero niespodziewane zdarzenia, wywołujące traumatyczne przeżycia, przypominają nam o tym, że nasze życie jest kruche i ulotne.

Od marca 2019 r. prężnie rozwijamy akcję #WytrenujSięwPomaganiu.

#WytrenujSięwPomaganiu: to cykliczne akcje Fundacji motywujące społeczeństwo do aktywności fizycznej, przy jednoczesnym pomaganiu osobom potrzebującym wsparcia. W Fundacji VOTUM organizujemy bardzo różnorodne wydarzenia dla naszych podopiecznych, by wesprzeć zbiórki na ich leczenie, między innymi koncerty, czy licytacje. Organizując zajęcia sportowe:

podnosimy świadomość społeczną w zakresie wpływu sportu na zdrowie

umacniamy więzi społeczne oparte na zaufaniu i solidarności z potrzebującymi

działamy we współpracy z najlepszymi

okazujemy wsparcie podopiecznym, dla których organizowane są akcje

Wiemy jak niezwykle ważne jest dbanie o zdrowie fizyczne, dlatego chcemy zadbać nie tylko o naszych beneficjentów. W ramach naszych wydarzeń możemy pomóc w leczeniu podopiecznych Fundacji VOTUM, jednocześnie trenując swoje ciało. Kluby fitness, szkoły tańca, indywidualni trenerzy zapraszają na swoje zajęcia dedykowane konkretnej osobie, która zbiera pieniądze na rehabilitację, protezę, leczenie, czy likwidację barier architektonicznych. Wejściówką na taki trening jest opłata do puszki.

33888zł

Tyle pieniędzy udało nam się zebrać w ramach zbiórek publicznych organizowanych przez Fundację w 2019 roku!

Pomóż naszym podopiecznym!

#WytrenujSięwPomaganiu jest dla każdego!

Jak wziąć udział?

Śledź nas w mediach społecznościowych: instagram i facebook, by zapisać się na planowane zajęcia. Zapisy uruchamiamy około tydzień lub dwa przed wydarzeniem. Wszystkie zajęcia prowadzimy z myślą o osobach, które chciałyby zacząć trenować dany sport, dlatego zapraszamy również początkujących. W informacjach dotyczących konkretnego eventu, umieszczamy szczegóły dotyczące wymaganego stroju.

CO JESZCZE MUSISZ WIEDZIEĆ?

Każda akcja jest inna!

Dzięki akcji tańczyliśmy już zumbę, pole dance, czy pedałowaliśmy w ramach indoor cycling. Akcję rozszerzamy także na inne formy treningów. Razem z Fundacją Pomoc na Medal organizowaliśmy wirtualne zawody – dzięki wynikom z aplikacji typu endomondo rejestrowaliśmy czasy, tak jak przy realnych rywalizacjach, dzięki czemu mogliśmy porównywać swoje wyniki jak podczas tradycyjnych zawodów.

Ty też możesz pomóc!

#WytrenujSięwPomaganiu to także indywidualne pokonywanie własnych granic. Dla naszych podopiecznych organizowane były np. biegi na 500 km, czy spacery na 200 km. Ty też wytrenuj się w pomaganiu!

Jeśli chciałbyś współtworzyć z nami kolejną akcję skontaktuj się z nami mailowo:
biuro@fundacjavotum.pl

KIEDY I GDZIE MOŻESZ WZIĄĆ UDZIAŁ W NASZYCH WYDARZENIACH? – NAJBLIŻSZE AKCJE

Chcesz pomóc innym? Świetnie! Najprostszy sposób to udział w najbliższej akcji! Na pewno będziemy gdzieś blisko Ciebie!

#WytrenujSięwPomaganiu

Oct 2019
Sosnowiec

Koncert charytatywny dla Piotra Habryki

Dec 2019
Sosnowiec

Budzimy Maję Krzyżek. Meet-up, play up, wake up!

Spotkaj się z nami podczas Akcji #WytrenujSięwPomaganiu i zostań superbohaterem!