Fundacja Votum / Podopieczni / Abigail Skopińska

Abigail Skopińska

W dniu 21. września 2010 roku Abigail jechała do pracy z Gryfina w okolice Szczecina. Jak zwykle wybrała trasę krótszą, przez Niemcy. Droga była w trakcie renowacji. Na remontowanym odcinku drogowcy wysypali drobny tłuczeń. Jadący z dużą prędkością po przeciwległym pasie ruchu samochód osobowy podniósł pył, który całkowicie odciął widoczność Abigail. W efekcie dziewczyna zjechała z drogi i uderzyła w drzewo. Obrażenia powypadkowe były liczne, w tym najcięższy uraz czaszkowo-mózgowy. Dwudziestolatkę przewieziono do szpitala w Berlinie. Obecnie poszkodowana przebywa w domu, gdzie jest rehabilitowana. Rodzice Abigail pragną zapewnić córce rehabilitację u najlepszych specjalistów, jednak sytuacja finansowa rodziny jest bardzo trudna. Każda złotówka to szansa dla Abigail na powrót do zdrowia.

z dopiskiem: dla Abigail Skopińskiej

z dopiskiem: dla Abigail Skopińskiej