Fundacja Votum / Podopieczni / Agnieszka Magnes
Zdjecie Agnieszka Magnes

Agnieszka Magnes

W wyniku komplikacji porodowych (padaczka pomylona z rzucawką ciążową) u Agnieszki w 2012 roku doszło do rozległego wylewu, w wyniku którego zapadła w śpiączkę. Założono zastawki komorowo-otrzewnowe. Zanim wybudzono ją ze śpiączki minęło aż 7 miesięcy. W wyniku tego zdarzenia wystąpiło porażenie czterokończynowe spastyczne, przykurcze oraz afazja. Cały czas prowadzona jest ciągła oraz intensywna rehabilitacja. Dziś Agusia poznaje znajome osoby, śmieje się, porusza prawą stopą, samodzielnie stabilizuje głowę. Niestety rehabilitacja jest bardzo kosztowna. Rodzice Agnieszki, którzy są już emerytami, nie są w stanie pokryć wszystkich niezbędnych kosztów tak potrzebnej rehabilitacji, a renta Agnieszki jest bardzo skromna. Aby pomóc Agnieszce możesz wpłacić pieniądze na konto Fundacji lub oddać 1% podatku.

z dopiskiem: dla Agnieszki Magnes

z dopiskiem: dla Agnieszki Magnes