Fundacja Votum / Podopieczni / Anna Wasilewska

Anna Wasilewska

Ania jest  radosną dziewczyną z szerokimi planami na przyszłość. Choruje na Dziecięce Porażenie Mózgowe spowodowane zbyt późnym odebraniem porodu. Do niedawna była skazana na wózek z powodu czterokończynowego porażenia spastycznego, zaburzeń koordynacji ruchów i problemów z równowagą. W czerwcu 2009 r. przeszła skomplikowaną operację wszczepienia stymulatorów mózgu w przedni płat obu półkul mózgowych. Operacja przyniosła znakomite efekty – Ania samodzielnie jest w stanie przejść kilka kroków. W celu maksymalnego wykorzystania efektów leczenia operacyjnego niezbędna jest intensywna rehabilitacja, na którą Fundacja VOTUM gromadzi środki na swoim koncie. Ania marzy by powrócić na studia i kontynuować edukację w zakresie socjologii. Pomóżmy jej w realizacji planów na przyszłość.

z dopiskiem: dla Anny Wasilewskiej

z dopiskiem: dla Anny Wasilewskiej