Fundacja Votum / Podopieczni / Bogdan Kuźmik

Bogdan Kuźmik

Mam na imię Bogdan. Jestem zwykłym chłopakiem z planami i marzeniami na przyszłość. Byłem ciągle uśmiechnięty, lecz pewnego dnia jedna chwila odebrała mi to wszystko. Właśnie skończyłem studia i przygotowywałem się do obrony. Niestety przez wypadek nie udało mi do niej przystąpić. Przez uszkodzenie kręgosłupa na poziomie szyjnym wraz z uciskiem na rdzeń muszę poruszać się na wózku inwalidzkim. Moją szansą na powrót do zdrowia jest długotrwała i kosztowna rehabilitacja. Nigdy bym nie pomyślał, że znajdę się w takiej sytuacji zmuszony prosić Was o pomoc, lecz mam dopiero 21 lat. Chciałbym walczyć o swoją sprawność, aby spełnić swoje marzenia takie najprostsze, ukończyć studia, stanąć przed ołtarzem, założyć rodzinę czy zwyczajnie pójść na spacer. By po prostu być samodzielnym człowiekiem. Coś, co dla każdego człowieka jest całkiem normalne dla mnie teraz jest wszystkim. To jest mój cel i nie mogę się poddać. Dzięki rodzinie, przyjaciołom i motywacji wierzę, że mi się uda, a dzięki waszej pomocy będę mógł to zrealizować. Przede mną długa i ciężka rehabilitacja, lecz nigdy się nie poddam. Drobna wpłata każdej osoby zbliży mnie do życiowego celu czyli normalnego życia.

Możesz pomóc Bogdanowi i wesprzeć go w walce o powrót, chociaż częściowy do życia sprzed wypadku. Wesprzyj go w leczeniu i rehabilitacji, przekazując 1% swojego podatku lub wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Bogdana Kuźmik

z dopiskiem: dla Bogdana Kuźmik