Fundacja Votum / Podopieczni / Grażyna Tide

Grażyna Tide

Grażyna uległa wypadkowi komunikacyjnemu jako pasażerka w lutym 2010 roku. W wyniku tego doznała złamania kręgu C2,C7, Th2, Th3, Th4, ran głowy. Nastąpiła ostra niewydolność oddechowa. Doszło do porażenia kończyn dolnych oraz niedowładu kończyn górnych. Po wypadku u poszkodowanej następuje zanik mięśni – konieczna jest rehabilitacja, ma kłopoty z siedzeniem na wózku inwalidzkim, nastąpiło znaczne pogorszenie wzroku, znaczne ograniczenie chwytności dłoni. Obecnie prowadzi leżący tryb życia (głównie przez zanik mięśni) wymaga rehabilitacji, nie ma dostosowanej łazienki, mieszka na 4 piętrze budynku bez windy. Wózek inwalidzki sprzed 8 lat nie jest używany, wymaga zakupu łóżka z materacem przeciwodleżynowym.
Wspomóż Grażynę wpłacając 1% swojego podatku lub wypacając darowiznę na konto Fundacji Votum.

z dopiskiem: dla Grażyny Tide

z dopiskiem: dla Grażyny Tide