Fundacja Votum / Podopieczni / Grzegorz Szymczak

Grzegorz Szymczak

Grzegorz, ojciec trojga dzieci, do dnia wypadku mężczyzna w pełni sił witalnych, na skutek tragicznego upadku ze schodów doznał ciężkiego urazu czaszkowo-mózgowego. W wyniku tego zdarzenia Grzegorz cierpi na czterokończynowy niedowład, nie mówi i ma zaburzenia pamięci. Od stycznia 2008 roku rehabilitację Grzegorza prowadzili specjaliści z Polskiego Centrum Rehabilitacji Funkcjonalnej VOTUM w Krakowie. Po kilku miesiącach terapii widać było wyraźne efekty. Pan Grzegorz zaczął wykonywać proste codzienne czynności, które przynajmniej częściowo go usamodzielniają. Niestety rehabilitacja na tym się nie kończy i trwać będzie do końca życia. Wspomóżmy Pana Grzegorza w walce o samodzielność.

z dopiskiem: dla Grzegorza Szymczaka

z dopiskiem: dla Grzegorza Szymczaka