Fundacja Votum / Podopieczni / Hanna Lewko
Zdjecie Hanna Lewko

Hanna Lewko

W wieku 3. lat mała Hania zachorowała na bardzo rzadką chorobę MOYAMOYA, powodującą zwężenie tętnic szyjnych, w efekcie czego w ciągu zaledwie miesiąca przeszła dwa udary niedokrwienne mózgu. W wyniku tych zdarzeń doszło u dziewczynki do poważnych uszkodzeń mózgu i obecnie cierpi ona na niedowład czterokończynowy, nie mówi oraz samodzielnie nie je. W maju 2009 roku Hania przeszła skomplikowaną operację na obydwu półkulach mózgu. Czeka ją teraz długa, żmudna, bolesna i przede wszystkim niezwykle kosztowna rehabilitacja, której mogą podjąć się jedynie nieliczni specjaliści. Dlatego też zwracamy się do wszystkich mogących i chcących pomóc Hani o pomoc finansową, która jest dla niej jedyną szansą na normalne życie.
Więcej informacji na stronie: www.lewko.eu

z dopiskiem: dla Hani Lewko

z dopiskiem: dla Hani Lewko