Fundacja Votum / Podopieczni / Kacper Wojtala

Kacper Wojtala

Kacper od pierwszych godzin życia skazany jest na ból i cierpienie. Urodził się ze zwichniętymi stawami: biodrowym i kolanowym oraz z obniżonym napięciem mięśniowym. U chłopca stwierdzono zespół wad wrodzonych układu kostno-stawowego. Kolejne badania przynosiły następne smutne diagnozy. Dziś Kacper boryka się z zaawansowaną skoliozą piersiowo-lędźwiową oraz zespołem Ehlersa-Danlosa, charakteryzującym się nadmierną elastycznością skóry i stawów. Kacperka wychowuje samotnie mama. Skromne dochody rodziny nie dają możliwości pokrycia kosztów rehabilitacji i leczenia chłopca. W tym celu Fundacja VOTUM uruchomiła dla Kacpra subkonto, na które wszyscy chcący pomóc Kacprowi mogą wpłacać środki by wspomóc leczenie i rehabilitację chłopca.

z dopiskiem: dla Kacpra Wojtali

z dopiskiem: dla Kacpra Wojtali