Fundacja Votum / Podopieczni / Marcin Horbacz

Marcin Horbacz

Marcin został ranny w kolizji jako pasażer samochodu w październiku 2017 r, z niewyjaśnionych przyczyn auto wypadło z drogi i uderzyło w drzewo. Miał wtedy zaledwie 19 lat. W wyniku wypadku doznał urazu wielonarządowego – złamania trzonu kręgu C6 i C7, złamania wyrostków stawowych C3, C6, C7 oraz ostrej niewydolności oddechowej, odmy płucnej. Konsekwencją obrażeń jest porażenie kończyn dolnych i niedowład kończyn górnych. Po wypadku wymagał pomocy we wszystkich czynnościach, nie był w stanie funkcjonować i poruszać się samodzielnie. Dla Marcina najważniejsza jest teraz specjalistyczna i bardzo intensywna rehabilitacja aby nie być „przykutym” do łóżka.
Możesz pomóc Marcinowi w leczeniu i rehabilitacji, przekazując 1% swojego podatku lub wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Marcina Horbacza

z dopiskiem: dla Marcina Horbacza