Fundacja Votum / Podopieczni / Marta Smal

Marta Smal

U Marty lekarze zdiagnozowali raka brodawkowego tarczycy z przerzutami na węzły chłonne szyi oraz płuca. Dziewczynka przeszła operację usunięcia tarczycy oraz węzłów chłonnych. Pozostaje pod stałą opieką specjalistów z gliwickiego oddziału Centrum Onkologii – Instytutu im. Marii Skłodowskiej-Curie, którzy leczą Martę dwojaką terapią: radiojodem oraz L-tyroksyną. Pomimo tego, iż leczenie przynosi efekty i dobrze rokuje na przyszłość, nie daje jednak 100% szans na wyleczenie. Dlatego rodzice podjęli decyzję o zastosowaniu u Marty równolegle niekonwencjonalnej metody leczenia – Terapii Gersona. W celu gromadzenia środków na leczenie Marty Fundacja VOTUM udostępniła swoje konto dla wszystkich chcących pomóc dziewczynie.

z dopiskiem: dla Marty Smal

z dopiskiem: dla Marty Smal