Fundacja Votum / Podopieczni / Piotr Haniecki
Piotr Haniecki

31 maja 2017 roku nieprzytomnego, bez oznak życia Piotra znalazła mama. Pierwszej pomocy udzieliło mu pogotowie ratunkowe, dzięki szybkiej reanimacji udało się go przywrócić do życia. Okazało się, że Piotr przeszedł wirusowe zapalenie opon mózgowych. Rozpoczęła się walka o jego życie. Został wprowadzony w stan śpiączki farmakologicznej w której przebywał prawie 3 miesiące. Jedynym teraz dla niego ratunkiem jest szybka i specjalistyczna rehabilitacja neurologiczna, która pozwoli na pełne odzyskanie sprawności zarówno fizycznej jak i umysłowej. Bez rehabilitacji pozostanie w stanie pacjenta leżącego z pogarszającym się stanem zdrowia bez żadnych szans na powrót do normalności i samodzielnego funkcjonowania.

z dopiskiem: dla Piotra Hanieckiego

z dopiskiem: dla Piotra Hanieckiego