Fundacja Votum / Podopieczni / Renata Brzezowska
Renata Brzezowska

Pani Renata od urodzenia cierpi na porażenie mózgowe, objawiające się niedowładem kończyn dolnych. Pomimo licznych operacji nóg, jakim w dzieciństwie poddano kobietę, nie udało się przywrócić pełnej sprawności i dziś skazana jest na wózek. Mieszka w bloku nieprzystosowanym do potrzeb osób niepełnosprawnych. Zamknięta w czterech ścianach swojego mieszkania marzy o tym, by kiedyś o własnych siłach wyjść przed dom. Pomimo upływu czasu Pani Renata wierzy, że będzie jej dane stanąć na nogi. Jak napisała we wniosku do Fundacji VOTUM: „Wiem, że czeka mnie ciężka praca, ale każda walka musi przynieść zamierzony cel”. Poruszeni losem Renaty Brzezowskiej wspieramy ją w walce z chorobą.

z dopiskiem: dla Renaty Brzezowskiej

z dopiskiem: dla Renaty Brzezowskiej