Fundacja Votum / Podopieczni / Sylwester Stefański

Sylwester Stefański

W wyniku pobicia w czasie pełnienia służby wojskowej Pan Sylwester doznał urazu kręgosłupa szyjnego ze złamaniem kręgu C5. Z powodu czterokończynowego niedowładu spastycznego mężczyzna porusza się na wózku inwalidzkim. Od czasu wypadku rozwinęły się u niego różnorodne powikłania takie jak: osteoporoza, przykurcze mięśni nóg, pogłębiła się spastyczność; dwukrotne złamanie kości udowej trzeba było leczyć operacyjnie. Fakt, że Sylwester spędza większość czasu na wózku nie wpływa korzystnie na jego kręgosłup. Ma skoliozę i złamania kompresyjne trzonów kręgów w odcinku lędźwiowym. Codzienna rehabilitacja pomaga mu w podstawowych czynnościach, a także przeciwdziała odleżynom, zastojom żylnym i poprawia krążenie. Koszty miesięcznego leczenia są jednak wysokie. Wraz z Sylwestrem prosimy o wsparcie, dzięki któremu będzie miał możliwość poprawy poziomu swojego życia. Możesz pomóc wpłacając pieniądze na konto Fundacji lub oddając 1% podatku.

z dopiskiem: dla Sylwestra Stefańskiego

z dopiskiem: dla Sylwestra Stefańskiego