Fundacja Votum / Podopieczni / Tomasz Czuper
Tomasz Czuper

7 czerwca 2018 r. świat Tomka nagle zatrzymał się w miejscu. Tomasz uległ wypadkowi samochodowemu, jedna chwila nieuwagi, rozpędzony samochód, a po chwili inna rzeczywistość – oddział ratunkowy, śpiączka farmakologiczna. Tomek trafił na OIOM pod respirator. Cały impet uderzenia przyjęła głowa, lekarze zdiagnozowali u niego silne stłuczenie rdzenia kręgowego na odcinku C4 i C5 na skutek czego pozostaje sparaliżowany od klatki piersiowej w dół, przeszedł skomplikowaną operację złamanego trzonu kręgu oraz obrotnika. Tomek przeżył wypadek i choć nie ma go w policyjnych statystykach wśród tych, którzy zginęli, to jego życie w pewnym sensie się skończyło. To duży kompromis między olbrzymią tragedią a wielkim szczęściem. Tomek żyje, o resztę trzeba mocno walczyć.
Wspomóż Tomasza wpłacając 1% swojego podatku lub wypacając darowiznę na konto Fundacji Votum.

z dopiskiem: dla Tomasza Czuper

z dopiskiem: dla Tomasza Czuper