Fundacja Votum / Podopieczni / Wacław Wiekiera
Roman Banasiak

Wacław Wiekiera

Pan Wacław choruje na stwardnienie rozsiane od 1996 roku, a od 10 lat porusza się na wózku. Niestety choroba cały czas postępuje. Dodatkowo u mężczyzny występuje miażdżyca uogólniona, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca oraz przewlekła niewydolność serca. Stan zdrowia Pana Wacława w ostatnim okresie znacznie się pogorszył. Mężczyzna wymaga stałej codziennej rehabilitacji. Koszty związane z utrzymaniem mieszkania pochłaniają ponad połowę środków pieniężnych, jakimi dysponuje. Na wydatki związane z życiem codziennym oraz zabiegami, lekami i rehabilitacją pozostaje niewielka ich część. Pomóżmy Panu Wacławowi w odzyskaniu wiary w lepsze jutro. Możesz pomóc wpłacając pieniądze na konto Fundacji lub oddając 1% podatku.

z dopiskiem: dla Wacława Wiekiery

z dopiskiem: dla Wacława Wiekiery