Fundacja Votum / Podopieczni / Weronika Zagrodnik

Weronika Zagrodnik

W lutym 2011 roku Weronika przechodząc przez przejście dla pieszych w pobliżu szkoły, została potrącona przez samochód. Na skutek brawury lekkomyślnego kierowcy dziewczynka w stanie ciężkim trafiła do szpitala, gdzie blisko miesiąc przebywała na Oddziale Intensywnej Opieki Medycznej, podłączona do respiratora. Rozległe obrażenia ciała (pęknięta miednica, pęknięcie siedmiu żeber, złamanie otwarte ramienia, uraz czaszki z krwiakami mózgu) spowodowały, że Weronika utrzymywana była w stanie śpiączki farmakologicznej. Obecnie dziewczynka cierpi na niedowład spastyczny czterokończynowy, jest pod opieką Poradni rehabilitacyjnej, neurologicznej i okulistycznej, psychologa i logopedy. Państwo Zagrodnik mają czwórkę dzieci i bardzo ciężką sytuację materialno-bytową. Pomóżmy Weronice!

z dopiskiem: dla Weroniki Zagrodnik

z dopiskiem: dla Weroniki Zagrodnik