Bieg Charytatywny: Policjanci dla Piotra Habryki

Fundacja Votum / Aktualności  / Bieg Charytatywny: Policjanci dla Piotra Habryki

Policjanci po raz kolejny okazują pomoc koledze, który uległ wypadkowi na przejściu dla pieszych. Tym razem zapraszają na koleżeński bieg charytatywny. Dystans jest idealny dla każdego, nawet osób niemających doświadczenia w tym sporcie – będą to dwie pętle o długości 2,5 km każda. Na pokonanie tych 5000 metrów uczestnicy będą mieli godzinę czasu.

Start biegu: godz. 11:00, parking przy parku im. J. Kuronia przy ul. Armii Krajowej (start i meta będą przy głównej alei parkowej, przy której znajduje się MiniZoo).

Zapisy prowadzone będą na miejscu biegu, w dniu zawodów, od 9:00 do 10:30 lub do przekroczenia limitu miejsc. O udziale decyduje kolejność zgłoszeń. Warunkiem udziału w biegu jest wpłata dla Piotra Habryki na konto Fundacja Votum (32 1500 1067 1210 6008 3182 0000, w tytule przelewu proszę wpisać Piotr Habryka) lub na miejscu do puszki. W przypadku przelewu należy posiadać przy sobie potwierdzenie w wersji elektronicznej lub papierowej. Wpłata powinna wynosić min. 20 zł.

Jeśli chęć uczestnictwa zgłosi więcej niż 150 osób, przewidziany jest start drugiej tury o 12:10. Decyzja podjęta będzie do godziny 10:30.

Bieg Charytatywny dla Piotra Habryki organizowany jest przez Komisariat Policji V w Sosnowcu oraz Radę Dzielnicy Kazimierz Górniczy.

Wsparcia udzielają: Komendant Komendy Miejskiej Policji w Sosnowcu insp. mgr Dominik Łączyk, Prezydent Miasta Sosnowca Arkadiusz Chęciński, Biskup Diecezji Sosnowieckiej ks. bp. dr Grzegorz Kaszak, Przewodniczący Rady Miasta Sosnowca Mateusz Bochenek, Urząd Miasta Sosnowca, Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Sosnowcu, MDK Sosnowiec-Kazimierz, Komisariat IV w Sosnowcu.

Regulamin biegu