Budzimy Maję Krzyżek. Meet-up, play up, wake up!

Fundacja Votum / Aktualności  / Budzimy Maję Krzyżek. Meet-up, play up, wake up!

Zbliża się turniej charytatywny ze znanymi gwiazdami oraz przyjaciółmi Mai Krzyżek. Dziewczyna mierzy się z powikłaniami po wypadku. Na ten moment najważniejsza jest intensywna i całościowa rehabilitacja, aby mogła wrócić do swojej cudownej wersji siebie. Z tego powodu 15 grudnia sosnowiecką halę wypełnią spotkania ze znanymi tiktokerami, youtuberami, którzy także wezmą udział w meczach charytatywnych! Możesz kibicować z trybun, ale także spróbować pokonać swoich idoli w halówkę. Spędź dzień pełen atrakcji z myślą o Mai Krzyżek!

Atrakcje nie tylko dla miłośników sportu
Wydarzenie rozpocznie atrakcja dla miłośników najnowszych trendów. Lokalna grupa zaprezentuje niesamowity, profesjonalny pokaz mody. To od tego rozpoczniemy ten wyjątkowy dzień. Oprócz tego zapraszamy na popisy cheerleaderek, freestyle football oraz pokaz taneczny tańca towarzyskiego. Przerwy w meczach wypełnią licytacje. Zdobyć będzie można między innymi koszulki z autografami obecnych gwiazd, niespodzianki od youtuberów i tiktokerów, a także vouchery i prezenty od sponsorów. Główną atrakcją dla przybyłych będzie możliwość spotkań z idolami! Pojawią się między innymi: Anna Szymańska, Bramkarka Reprezentacji Polski, Adrian Bober, Zawodnik MMA, a także znani z internetu youtuberzy i tikotokerzy: Adryan, PNTCMZ, Qesek, Marcelina Waniek, Jula Wołczyńska, Emilia Krzyżaniak.

Cel charytatywny – Budzimy Maję Krzyżek
Maja dostała się właśnie do 1 klasy liceum wojskowego- to urodzona wojowniczka i jej marzeniem było dostać się do tej szkoły. Jest również uzdolniona muzycznie, ukończyła I stopień szkoły muzycznej w Dąbrowie Górniczej w klasie skrzypiec aktualnie najwięcej czasu poświęca na śpiew i grę na gitarze. Jej marzeniem jest mieć w domu mini studio nagrań. Niestety Maja w ostatnie wakacje miała wypadek komunikacyjny, w którym doznała ciężkiego urazu czaszkowo-mózgowego. Liczne złamania kości czaszki, oczodołów, strzaskane płaty czołowe mózgu oraz okolica podwzgórza to obrażenia jakich doznała. Na Maję czeka w domu młodszy brat, rodzice i dziadkowie oraz ukochany pies i kot, a także wspaniali przyjaciele, którzy chcą pomóc jej wrócić do zdrowia.

Jak pomóc?
Weź udział w wydarzeniu Budzimy Maję Krzyżek. Meet-up, play up, wake up! Już 15 grudnia w Hali MOSIR w Sosnowcu. Wstęp (20 zł) w całości będzie przekazywany na rehabilitację Mai. Dodatkowo możesz pomóc wpłacając środki na konto Fundacji Votum z dopiskiem „Maja Krzyżek”: 32 1500 1067 1210 6008 3182 0000.