Dajemy kopa Piotrkowi! Nowe wydarzenia dla Piotra

Fundacja Votum / Aktualności  / Dajemy kopa Piotrkowi! Nowe wydarzenia dla Piotra
Już 21 lipca w Krakowie zespół Future Folk zagra dla naszego podopiecznego – Piotra Habryki.

Zespół Future Folk w składzie: Stanisław Karpiel-Bułecka, Szymon Chyc-Magdzin i Matt Kowalsky zagra na charytatywnym koncercie dla Piotra Habryki. Piotr w lutym został potrącony przez samochód na przejściu dla pieszych. 33-latek doznał silnego urazu czaszkowo-mózgowego. Nie poddał się.
Teraz toczy się walka o powrót do zdrowia. Obecnie poddawany jest intensywnej, kompleksowej, ale jednocześnie bardzo kosztownej rehabilitacji. Piotrek jest silnym, niezwykle aktywnym mężczyzną – policjantem i wielkim pasjonatem sportu. Futbol nie ma przed nim tajemnic.

Możemy pomóc mu powrocie do służby i na murawę! Na koncert, który odbędzie się 21 lipca o 16:00 w Klub Pod Jaszczurami w Krakowie, obowiązuje wstęp wolny, jednak na miejscu będą czekać wolontariusze z puszkami.

To nie koniec wydarzeń dla naszego podopiecznego. Tydzień później w Sosnowcu, w mieście, gdzie mieszka Piotr, odbywają się Mistrzostwa Europy i Afryki w Wakeboardzie i Wakeskacie. Na Stawikach też spotkać można będzie wolontariuszy kwestujących na szybką rehabilitację Piotra. Zapraszamy do kibicowania w czasie zawodów i liczymy na spostrzegawczość przy wypatrywaniu wolontariuszy w  dniach 25-27 lipca.

Na koniec miesiąca, w niedzielę 28 lipca, zapraszamy natomiast na festyn organizowany z okazji Święta Policji. Koledzy z Komendy Miejskiej Policji w Sosnowcu zdecydowali się, by nadchodzące święto zadedykować właśnie Piotrowi Habryce. Piotr jest tam policjantem od 9 lat, opisywany przez znajomych jako niezwykle pomocny i życzliwy. Teraz policjanci z komendy chcą się odwdzięczyć.

Postępy w leczeniu Piotra i kolejne wydarzenia organizowane dla niego śledzić można na stronie: https://www.facebook.com/DajKopa/
Na stronie można dać też motywującego kopa – życzenia zdrowia przekazali już m.in. Radosław Majdan i Rafał Mroczek.
Już teraz możesz pomóc Piotrowi Habryce w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji Votum:

32 1500 1067 1210 6008 3182 0000 z dopiskiem: dla Piotra Habryki