Przekaż darowiznę
1) Dane osobowe darczyńców będą przetwarzane przez Fundację VOTUM zgodnie z Polityką prywatności oraz Zasadami dokonywania darowizn.
2) Zasady przetwarzania danych osobowych darczyńców przez PayU S.A. są określone w Zasadach płatności PayU, do których link udostępniony jest etapie wyboru sposobu dokonania płatności.

Marzena jest mamą trójki dorosłych dzieci, babcią, żoną, córką. Jest cudowną przyjaciółką i koleżanką. Niezwykle empatyczna, pogodna, zawsze zaangażowana w sprawy innych, kochająca życie, ludzi, kochająca pomagać innym.

To był zwykły dzień, jak zwykle Marzena wracała z pracy do domu, do którego jednak nie dotarła. W samym centrum Szczecina, w piątek po południu, doszło do dramatycznego w skutkach wypadku. Mężczyzna wjechał samochodem na PLAC RODŁA z dużą prędkością  – najpierw na przejście dla pieszych, potem na tory, by wpaść na przystanek tramwajowy, pełen ludzi. Osoby, w które uderzył samochód dosłownie „wylatywały w powietrze”, wokół słychać było płacz, przeraźliwy krzyk dzieci, jęki bólu.

Wśród tych osób była Marzena, która trafiła do szpitala w stanie krytycznym. Jest w śpiączce farmakologicznej, utrzymuje się obrzęk mózgu. Lekarze określają jej stan  jako bardzo ciężki.  Jej bliscy są zrozpaczeni.

Martwią się też tym, że po wybudzeniu ze śpiączki Marzena będzie potrzebować wielomiesięcznej rehabilitacji w ośrodku specjalizującym się w profesjonalnej, intensywnej terapii po tragicznych wypadkach. To jedyna szansa, aby Marzena powróciła przynajmniej do podstawowej sprawności.  Szacowany, miesięczny koszt takiej rehabilitacji, która będzie trwała od kilku do kilkunastu miesięcy to ok. 28-35 tys. zł. Doliczając koszty wizyt lekarskich, nierefundowanych leków, terapii wspierających oraz koszty dojazdów do specjalistów – do końca roku będzie potrzeba nawet ok. 500 tys. zł.

„Bardzo trudno jest prosić o pomoc…, ale jesteśmy w sytuacji bez wyjścia – sami nie udźwigniemy tak ogromnych kosztów leczenia…Będziemy wdzięczni za zrozumienie i najmniejsze nawet wsparcie, które pozwoli powrócić naszej ukochanej Mamie, Babci, Córce i Żonie do domu. Z wyrazami szacunku i wdzięczności dla wszystkich Darczyńców…” Rodzina Marzeny