Zadzwoń +48 71 33 93 500

Akademia Event Wolontariusza

Fundacja Votum / Jak możesz pomóc?  / Przestrzeń wolontariatu / Akademia Event Wolontariusza

Akademia Event Wolontariusza to projekt dla osób, które chcą przetestować w działaniu swoje umiejętności z zakresu organizowania wydarzeń. Fundacja Votum zaprasza do udziału w 3-miesięcznym projekcie. Dzięki spotkaniom teoretycznym i warsztatowym uczestnicy będą gotowi, by samodzielnie zorganizować wydarzenie charytatywne.

Fundacja Votum działa na terenie całego kraju, pomagając osobom z niepełnosprawnościami. Jednym z działań fundacji jest organizacja zbiórek publicznych i wydarzeń charytatywnych. Projekt Akademia Event Wolontariusza ma pomóc podzielić się zgromadzoną wiedzą, a jednocześnie zorganizować wydarzenia dla konkretnych podopiecznych Fundacji. Finałem pracy każdego z uczestników będzie realna pomoc dla osób potrzebującej rehabilitacji lub leczenia, co będzie wyjątkową motywacją dla uczestników.

W ramach cyklu spotkań Event Wolontariusze zmierzą się z takimi tematami jak promocja wydarzeń, zarządzanie projektem, sponsoring, poznają formalności związane z organizacją imprez, w szczególności zbiórek publicznych. Poza spotkaniami w grupach każdy z uczestników będzie miał możliwość konsultacji indywidualnych u doświadczonych specjalistów, dlatego do udziału zapraszane są także osoby niedoświadczone, które chcą spróbować swoich sił w event marketingu.

Na przełomie 2019 i 2020 roku ruszyła pierwsza edycja, której finał zatrzymał koronawirus. Jednak mimo pandemii udało się wymienić wiedzą, a także pomóc kilku naszym podopiecznym! Zorganizowano wydarzenia szkolne, czy zbiórki online. Wolontariuszom udało się zdobyć mnóstwo przedmiotów na licytacje, dzięki czemu nawet pomimo panującej sytuacji, wciąż zbieraliśmy środki na leczenie podopiecznych.

W przypadku jakichkolwiek wątpliwości zachęcamy do kontaktu mailowego: monika.szwarc@fundacjavotum.pl