Zadzwoń +48 71 33 93 500

Wytrenuj się w Wolontariacie

Fundacja Votum / Jak możesz pomóc?  / Przestrzeń wolontariatu / Wytrenuj się w Wolontariacie

#WytrenujSięwPomaganiu to regularne akcje, organizowane przez Fundację Votum. Dzięki nim motywujemy do aktywności fizycznej, przy jednoczesnym pomaganiu osobom potrzebującym wsparcia. W Fundacji VOTUM organizujemy bardzo różnorodne wydarzenia dla naszych podopiecznych, by wesprzeć zbiórki na ich leczenie, między innymi koncerty, czy licytacje. W ramach #WytrenujSięWPomaganiu stawiamy przede wszystkim na sport.

Jak wytrenować się w pełni w pomaganiu? Czasem jest to spotkanie z naszymi podopiecznymi, czasem zbiórka krwi w ramach naszej Akcji Krew, innym razem akcja sportowa w ramach cyklu. Mniejsze lub większe wydarzenie jest dla nas tak samo istotne. Nie wyobrażamy sobie organizacji takich wydarzeń bez wsparcia takich osób jak Ty.

Jakie mamy zadania dla Wolontariuszy?

• uczestnictwo w wydarzeniach charytatywnych,
  • zbiórka do puszek w czasie wydarzeń charytatywnych w całej Polsce,
  • pomoc w organizowaniu stoisk na festynach, koncertach, wydarzeniach sportowych,
  • pomoc w tworzeniu wydarzeń kulturalnych i sportowych od podstaw.

W przypadku jakichkolwiek wątpliwości zachęcamy do kontaktu mailowego: monika.szwarc@fundacjavotum.pl