Klauza informacyjna do regulaminu aukcji Fundacji

Fundacja Votum / Bez kategorii  / Klauza informacyjna do regulaminu aukcji Fundacji

Klauza informacyjna do regulaminu aukcji Fundacji:

1. Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych na potrzeby organizacji licytacji jest Fundacja VOTUM z siedzibą we Wrocławiu, 53-012, przy ul. Wyścigowej 56i, KRS 0000272272. Z administratorem danych można skontaktować się pod ww. adresem korespondencyjnym, pod adresem e-mail biuro@fundacjavotum.org.
  2. Uzyskanie informacji o procesach przetwarzania danych osobowych możliwe jest poprzez kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w formie elektronicznej: e-mail iod@fundacjavotum.pl lub pisemnej:  Inspektor Ochrony Danych Fundacja VOTUM, ul. Wyścigowa 56i, 53-012 Wrocław.
  3. Twoje dane osobowe będą przetwarzane w celu wykonywania przez Fundację swojej działalności statutowej – podstawą prawną jest art. 6 ust. 1 lit. b RODO (tj. przetwarzanie jest niezbędne do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy) oraz w celu wynikającym z prawnie uzasadnionych interesów Fundacji, a mianowicie podejmowania komunikacji z potencjalnymi beneficjentami Fundacji, dochodzeniu roszczeń i obrony przed roszczeniami w związku z działalnością Fundacji– podstawą prawną jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Dane osobowe będą przetwarzane do przedawnienia potencjalnych roszczeń.
  4. Podanie danych osobowych jest dobrowolne aczkolwiek konieczne do wzięcia udziału w licytacji.
  5. Odbiorcą Pani / Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie odrębnych przepisów prawa, a mianowicie członkowie organów Fundacji, upoważnieni pracownicy / współpracownicy i wolontariusze Administratora. Odbiorcą danych osobowych mogą być również upoważnieni pracownicy podmiotów świadczących usługi na rzecz Fundacji (np. usługi księgowe i prawnicze), przy czym takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z Fundacją wyłącznie zgodnie z poleceniami Fundacji.
  6. Każda osoba, której dane dotyczą ma prawo do: dostępu do swoich danych osobowych (art. 15 RODO), otrzymania kopii danych (art. 15 ust. 3 RODO), sprostowania danych osobowych (art. 16 RODO), usunięcia danych, jeżeli administrator nie ma już podstawy prawnej do ich przetwarzania lub dane nie są już niezbędne dla celów przetwarzania (art. 17 RODO), ograniczenia przetwarzania (art. 18 RODO), przenoszenia danych (art. 20 RODO), sprzeciwu, w tym na marketing usług własnych Votum S.A. (art. 21 RODO). Ponadto osoba, której dane dotyczą, ma prawo cofnąć wyrażoną zgodę na przetwarzanie danych w każdym czasie, bez podania przyczyny i bez wpływu na ważność czynności dokonanych na podstawie udzielonej zgody.
  7. Jeżeli uważasz, że Twoje prawa zostały naruszone, może wnieść skargę do organu nadzoru – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  8. W odniesieniu do przekazywania danych osobowych przez Facebook zapoznaj się z polityką prywatności (Polityka prywatności Facebooka link).