Zadzwoń +48 71 33 93 500

Nowy skład zarządu

Fundacja Votum / Aktualności  / Nowy skład zarządu

Koniec roku przyniósł zmiany w Zarządzie Fundacji Votum. Prezesem fundacji pozostała Anna Jagodzińska, natomiast stanowisko wiceprezesa objął Rafał Mikołajczyk – absolwent Prawa na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego. Parakolarz, zdobywca Pucharu Europy, Mistrz Polski, lider światowej listy UCI

Korzystając z własnych doświadczeń i dotychczasowej pomocy innym (zwłaszcza poszkodowanym w wypadkach), nowy wiceprezes wprowadza nowe pomysły i rozwija projekty przyczyniające się do rozwoju działania Fundacji. Warto wyróżnić tu przede wszystkim Program Pierwsze Kroki, którego współtwórcą, koordynatorem jest właśnie Rafał.

Z uśmiechem na twarzy niesie pomoc podopiecznym. Na bazie swoich doświadczeń  pokazuje, jak powrócić do aktywnego życia i jak w pełni na nowo z niego korzystać. Z wielkim zaangażowaniem wspiera, motywuje, uczy przełamywać  słabości i bariery.

Do zarządu Fundacji wchodzi również nowy członek: Bartosz Kaczmarek – absolwent Wydziału Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego oraz Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Wrocławskiego.  Specjalista w dziedzinie problemów niepełnosprawnych. Działa na rzecz osób, które ucierpiały w wypadku. Posiada w tym zakresie wieloletnie doświadczenie i z wielką starannością szuka i wdraża najlepsze dla nich rozwiązania.