“Wiemy co zrobić,

by pozbyć się stereotypowego myślenia społeczeństwa na temat środowiska osób z niepełnosprawnościami”.

W Fundacji Votum pomagamy: rejestrować zbiórki publiczne, organizować eventy charytatywne, zakładać zbiórki online (przez portal Siepomaga.pl), tworzyć materiały graficzne np. ulotki i plakaty.

Ty także możesz pomóc

Misja naszej fundacji i kilka słów o nas.

Mamy wiedzę i doświadczenie. To dzięki nim możemy pomagać. Możemy dążyć zmiany, możemy likwidować wszelkie przeszkody na jakie trafiają osoby z niepełnosprawnościami.

Od 2007 roku działamy na terenie całego kraju, pomagając osobom z niepełnosprawnościami. Na co dzień, borykają się z różnymi barierami: społecznymi, architektonicznymi, komunikacyjnymi i mobilnymi.

Sprawozdania i dokumentacje

Dowiedz się w jaki sposób pomagamy potrzebującym. Na co wydajemy zebrane fundusze – los każdej złotówki jest dokładnie opisany w sprawozdaniu.

Zobacz dokumenty

W Fundacji Votum mamy indywidualne podejście. Każdego dnia staramy się wyrównać szanse osób z niepełnosprawnościami, polepszyć ich status życia poprzez udzielenie pomocy w zebraniu środków, czy wsparcia merytorycznego w zależności od aktualnych potrzeb podopiecznego. Zapewniamy wsparcie dla osób poszkodowanych w wypadkach.

Wiemy co zrobić, by pozbyć się stereotypowego myślenia społeczeństwa na temat środowiska osób z niepełnosprawnościami i starami się to podkreślać w akcjach charytatywnych np. realizowanych w ramach zbiórek dla podopiecznych.

Nasi Podopieczni

Wszystkich podopiecznych Fundacji Votum znajdziesz w jednym miejscu.

Prawdziwe historie

Powołanie Fundacji Votum

• Prowadzenie działań edukacyjnych, mających na celu poprawę świadomości na temat zagrożenia życia na drogach.
  • Prowadzenie wszechstronnej działalności w zakresie rozwoju dzieci, ochrony zdrowia oraz ratowania życia dzieci, w tym wspierania i prowadzenia inicjatyw o charakterze zdrowotnym, edukacyjnym oraz charytatywnym.
  • Udzielanie pomocy osobom znajdującym się w szczególnie trudnej sytuacji życiowej i materialnej w szczególności ofiarom wypadków komunikacyjnych oraz osobom z wrodzonymi i nabytymi uszkodzeniami neurologicznymi.