Zadzwoń +48 71 33 93 500

Obrazy Malowane Ustami

Fundacja Votum / Aktualności  / Obrazy Malowane Ustami
Mozaika z obrazów: martwa natura, portrety, psy

Mariola Wower wyjątkową pasję odkryła dopiero po wypadku. Nasza podopieczna Mariola Wower – obserwuje świat z poziomu łóżka lub wózka już od 1992 roku. Wtedy w wypadku samochodowym doszło do przerwania rdzenia (złamanie kręgosłupa w odcinku szyjnym).

Mariola Wower się nie poddała. Walczy. Bawi się z czwórką ukochanych wnucząt, maluje ustami obrazy, pisze wiersze i napisała książkę „Dwie sekundy, które zmieniły moje życie”. Jedną z tych sekund było wzięcie do ust pędzla. Teraz ma za sobą już wiele prac, które można zobaczyć m.in. na allegro.

Każdy obraz wystawiony na sprzedaż ma pomóc jej w zebraniu środków na nowy wózek inwalidzki oraz samochód, które to przedmioty umożliwią jej poruszanie się. Obecny wózek ma już 25 lat i wymaga wymiany- tylko dzięki wózkowi może przez cały rok przemieszczać po domu, a latem „gonić” się z wnuczętami po ogrodzie, który pielęgnuje dla mnie mąż i córki. Drugą ważną sprawą jest samochód – obecnie to 21-letni Peugeot Partner. Jest to auto na hydraulicznym zawieszeniu, do którego może wjechać na wózku. Samochód to okno na świat, dzięki niemu mąż może zabrać ją do lekarza, na zakupy, może spotykać się z ludźmi i być aktywną społecznie.

Pomóc można licytując obrazy: https://allegro.pl/charytatywni/fundacja-votum/cele/mariola-wower
lub wspierając na Siepomaga.pl: https://www.siepomaga.pl/mariola-wower