Zadzwoń +48 71 33 93 500

Po drugim biegu dla Piotra!

Fundacja Votum / Aktualności  / Po drugim biegu dla Piotra!
plakat Biegu dla Piotra; stopy biegacza i logo w ramce

Po raz kolejny zbieraliśmy pieniądze dla Piotra Habryki! W ramach charytatywnego biegu udało się zgromadzić 820 zł.

Na największe gratulacje zasłużył Norbert, który jako jedyny startował w kategorii poniżej 16 r.ż., a może się pochwalić jednym z najlepszych czasów! Przebiegł 5 kilometrów w zaledwie 23 min 8 sek!

Wśród Pań na podium stanęły kolejno: Kamila, Paulina i Ewelina. Zwyciężczyni wśród Pań przyznaje, że ze względu na pogodę wybrała bieżnię. Nie umniejsza to jej wynikowi! 26 września, kiedy odbył się bieg, deszcz rzeczywiście utrudniał przebycie trasy.

Największa rywalizacja była jednak wśród mężczyzn, których wystartowało najwięcej. Najszybszy okazał się Jarosław, który startował w Toruniu. Jest to warte zaznaczenia, ponieważ jednak przeważająca większość startujących to Ślązacy, związani z regionem, w którym mieszkał Piotr. Kolejne miejsca na podium zajęli Rafał oraz Lech.

To był już drugi Charytatywny Bieg Policjantów dla Piotra Habryki. Pomysłodawcą i organizatorem biegu jest Komenda Miejska Policji w Sosnowcu oraz Komisariat V Policji w Sosnowcu.