Zadzwoń +48 71 33 93 500

Alan Misiewicz

Fundacja Votum / Podopieczni / Alan Misiewicz

W sierpniu 2018 r. 7-letni Alanek miał poważny wypadek, w wyniku którego doznał rozległego urazu mózgu. Został przetransportowany śmigłowcem Lotniczego Pogotowia Ratunkowego do szpitala w Poznaniu. W ciężkim stanie przebywał na Oddziale Intensywnej Opieki Medycznej. Stwierdzono uraz aksonalny w stopniu ciężkim. Alanek przez 2 tygodnie był w śpiączce farmakologicznej, leżał pod respiratorem, nie mógł samodzielnie oddychać. Po odstawieniu leków nie wybudził się i nadal był w śpiączce. Pod koniec sierpnia zapadła decyzja o przeniesieniu Alanka do kliniki Budzik. Trwa rehabilitacja, która ma pomóc mu w powrocie do zdrowia.

Przed wypadkiem Alanek był energicznym chłopcem, zawsze uśmiechniętym. Aktywnie spędzał czas. Jest uczniem Karate Kyokushin Andrespol, z zaangażowaniem podchodzi do każdego treningu. Wygrał wiele walk, teraz ma najcięższą walkę – walkę o życie. Jest dzielnym wojownikiem ale potrzebuje wsparcia.

W dniu 7.12.2018 Alanek opuścił klinikę Budzik i dalej walczy o odzyskanie sprawności.

Zobacz zbiórkę w internecie: https://www.siepomaga.pl/alan-misiewicz

Możesz pomóc Alanowi w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Alana Misiewicz

z dopiskiem: dla Alana Misiewicz