Zadzwoń +48 71 33 93 500

Aleksandra Lewandowska

Fundacja Votum / Podopieczni / Aleksandra Lewandowska

Aleksandra przeżyła wypadek samochodowy.  Trafiła do szpitala na OIOM. Śpiączka farmakologiczna, złamanie kości w obrębie miednicy i kręgosłupa, liczne złamania żeber, stłuczenia płuc, które nie pozwalały na samodzielne oddychanie i co najgorsze – uraz mózgu i niedowład prawostronny. Po 3 tygodniach Ola otworzyła oczy, jednak nie było z nią kontaktu.

Po 4 tygodniach pobytu na OIOMIE stan zdrowia Oli na tyle się poprawił, że została przeniesiona na oddział neurotraumatologii na dalsze leczenie. Lecz to za mało. Potrzebuje jak najszybciej specjalistycznej i długotrwałej rehabilitacji i leczenia neurologicznego, by mogła wrócić do zdrowia i normalnie funkcjonować.

Możesz pomóc Aleksandrze w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: Aleksandra Lewandowska

z dopiskiem: Aleksandra Lewandowska