Alicja Mazurek

Fundacja Votum / Podopieczni / Alicja Mazurek

Młoda, pełna pozytywnej energii, uśmiechnięta i wyjątkowo zdolna. To tylko garstka z miliona dobrych słów, którymi można opisać Alicję – 19-letnią dziewczynę, która cudem przeżyła tragiczny wypadek. Wypadek, w jakim zginął jej kolega. Stan po zdarzeniu był tak ciężki, że lekarze nie dawali Ali nadziei. Nastolatka doznała urazu czaszkowo – mózgowego  i  według medyków szanse na przeżycie były bardzo nikłe. Mimo to, licealistka przeżyła kilka trudnych operacji.

Każdy, kto zna Alicję wie, że jest ona bardzo uzdolniona wokalnie. Przed wypadkiem należała do lubelskiego zespołu Guadelupe, grającego muzykę chrześcijańską. Wraz z grupą, dziewczyna osiągała sukcesy muzyczne, ale ze śpiewania czerpała przede wszystkim ogromną radość i tę radość dawała tez innym.  Wyrażanie siebie i świata poprzez śpiew było jej największą pasją i spełnieniem.

W tej chwili Ala nie ma szans, by kontynuować swoją pasję, ponieważ praktycznie nie ma z nią kontaktu. Dziewczyna obecnie przebywa w warszawskiej klinice „Budzik”.

Możesz pomóc Alicji Mazurek w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Alicji Mazurek

z dopiskiem: dla Alicji Mazurek