Zadzwoń +48 71 33 93 500

Aneta Krawczyk

Fundacja Votum / Podopieczni / Aneta Krawczyk

Mam na imię Aneta i mam 31 lat. Wada słuchu ujawniona została u mnie w dzieciństwie, jest to postępujący niedosłuch. Przed rokiem 2014 ubytek słuchu na prawym uchu znacznie się pogorszył i używany dotychczas aparat na prawym uchu okazał się niewystarczający i  zmuszona zostałam zaciągnąć pożyczkę na zakup nowego aparatu do głębokiego niedosłuchu. Już wtedy dostałam diagnozę, że na prawe ucho nie będę mogła rozumieć przez aparat mowy – tj. to co ludzie do mnie mówią, tylko wyłapywać dźwięki z otoczenia.

Podczas edukacji w szkole bądź na studiach aparaty słuchowe miałam w większości refundowane ze środków PFRON i PCPR. Ostatni zakup aparatów miałam w 2010 roku w ramach takiego sfinansowania. Studentką byłam do 2013 roku.

Od ponad 5 lat mieszkam, pracuję i utrzymuję się sama we Wrocławiu. W mojej rodzinnej miejscowości Złotoryi nie było perspektyw by znaleźć dobrą prace. Wolne chwile spędzam aktywnie jeżdżąc na rowerze i biegając. W ostatnim czasie spróbowałam nawet sił w kilku zawodach.

Niestety koszty utrzymania w dużym mieście nie pozwalają mi odłożyć wystarczającej kwoty na zakup upragnionego aparatu. Nie wiem też co się stanie jak nie będę mieć nowego aparatu, ciężko jest przewidzieć, czy mój niedosłuch będzie się szybciej pogłębiał i czy pozostanie mi świat ciszy. Bo wiem że kiedyś to nastąpi… Dlatego proszę Was o wsparcie.

Możesz pomóc Anecie w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Anety Krawczyk

z dopiskiem: dla Anety Krawczyk