Zadzwoń +48 71 33 93 500

Fundacja Votum / Podopieczni / Justyna Szatkowska

Justyna Szatkowska

Justyna doznała urazu czaszkowo-mózgowego podczas białego szkwału w 2007 roku. Wynikiem tego był krwiak śródmózgowy oraz uszkodzenie kręgów i rdzenia na poziomie C1-C3, Th6. Obecnie kobieta cierpi na głęboki niedowład lewostronny, padaczkę pourazową i stany depresyjno-lękowe. Dzięki intensywnej rehabilitacji oraz motywacji najbliższej rodziny, w szczególności córki, porusza się samodzielnie. W 2012 roku Justyna została potrącona przez samochód. W wyniku zdarzenia doszło do wstrząśnienia mózgu oraz wzrostu napięcia mięśniowego, a także dużych dolegliwości bólowych. Kobieta wymaga systematycznej rehabilitacji. Możesz pomóc wpłacając pieniądze na konto Fundacji lub oddając 1% podatku.

z dopiskiem: dla Justyny Szatkowskiej

z dopiskiem: dla Justyny Szatkowskiej