Zadzwoń +48 71 33 93 500

Kazimierz Jachimowski

Fundacja Votum / Podopieczni / Kazimierz Jachimowski

Kazimierz Jachimowski ze sportem związany był od najmłodszych lat. Trenował piłkę nożna w ŁKS Łódź w zespole junior. Po przyjeździe do Mrągowa od 1999 roku podjął się pracy w LZS Boże w którym grał a następnie trenował oraz został Prezesem przekształconego klubu LZS w Salęt Boże którego nazwa jest do dziś . Od podstaw budował struktury młodzieżowe w Salecie. Ze względów finansowych sam prowadził treningi młodzika, trampkarza, juniora oraz seniorów. Zaczynał treningi od godziny popołudniowych a kończył późnym wieczorem. Zaangażowany na 100% w rozwój klubu który był jego drugim domem. Aby zmniejszyć koszty przejazdów drużyn zakupił z własnych środków busa 9 osobowego którym sam dowoził dzieci na mecze i treningi. Zawsze byłem pełen podziwu jak Kaziu na to wszystko ma czas. praca, treningi, mecze , dom, ze szczerym uśmiechem na twarzy , pracowity społecznik który kosztem swojego prywatnego życia i rodziny zrobił bardzo dużo dla sportu w Bożem, Mrągowie a może i nawet w Województwie. W marcu 2018 r. uległ poważnemu wypadkowi komunikacyjnemu, na skutek którego doznał rozległego urazu mózgu. Obecnie w stanie śpiączki przebywa w jednym w ośrodków wybudzeniowych.

Możesz pomóc Kazimierzowi Jachimowskiemu w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Kazimierza Jachimowskiego

z dopiskiem: dla Kazimierza Jachimowskiego