Zadzwoń +48 71 33 93 500

Kosałka Krystyna

Fundacja Votum / Podopieczni / Kosałka Krystyna

Wypadek komunikacyjny w którym uczestniczyła Pani Krystyna wydarzył się w 2003 roku. W jego wyniku doznała wielu złamań, potłuczeń, a w konsekwencji tego amputowano jej lewą nogę. Nie udało się jej uratować mimo wielu operacji chirurgicznych. Pani Krystynie zostały założone metalowe zespolenia barkowo – ramieniowe, a potłuczenia i złamania miednicy, nie pozwalały jej na poruszanie się o kulach. Została skazana na wózek, na którym porusza się od 16 lat. Jednak okazało się, że to nie koniec zmartwień Pani Krystyna. W 2010 okazało się, że choruje na guza mózgu, przez którego musiała przejść radioterapię. Guz zaatakował także jajnik, którego zoperowanie nie chce podjęć się żaden z lekarzy. Jakby tego było mało, jej brzuch rozdziera ogromna przepuklina, która uniemożliwia podjęcie jakichkolwiek ćwiczeń. Pani Krystyna jest bardzo otwartą, towarzyską i radosna osoba. Chętnie i łatwo nawiązuje kontakty i relacje. Chciałaby móc się swobodnie przemieszczać, spotykać ludzi, rozmawiać…Bardzo pomógłby jej w tym wózek elektryczny, ale jego koszt przewyższa możliwości finansowe.

Możesz pomóc Krystynie Kosałce w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Krystyny Kosałki

z dopiskiem: dla Krystyny Kosałki