Zadzwoń +48 71 33 93 500

Maja Krzyżek

Fundacja Votum / Podopieczni / Maja Krzyżek

Maja 19 lipca 2019 miała wypadek komunikacyjny, w którym doznała ciężkiego urazu czaszkowo – mózgowego. Liczne złamania kości czaszki , oczodołów, strzaskane płaty czołowe mózgu oraz okolica podwzgórza to obrażenia jakich doznała.
Przy przyjmowaniu do szpitala lekarz powiedział, że mamy tu dwa cuda: jeden, że został wezwany helikopter na miejsce wypadku a drugi, że dotarła do szpitala żywa. Maja przeszła już 3 operacje w tym plastykę opony twardej aby zatrzymać płynotok płynu mózgowo-rdzeniowego.
Na ten moment najważniejsza jest intensywna i całościowa rehabilitacja aby mogła wrócić do swojej cudownej wersji siebie.
Maja dostała się właśnie do 1 klasy liceum wojskowego- to urodzona wojowniczka i jej marzeniem było dostać się do tej szkoły. Jest również uzdolniona muzycznie, ukończyła I stopień szkoły muzycznej w Dąbrowie Górniczej w klasie skrzypiec aktualnie najwięcej czasu poświęca na śpiew i grę na gitarze. Jej marzeniem jest mieć w domu mini studio nagrań. Maja jeszcze nie wie, że czeka na nią niespodzianka – młody artysta kompozytor z Krakowa chce wydać razem z Mają wspólną płytę! Na Maję czeka w domu młodszy brat, rodzice i dziadkowie oraz ukochany pies i kot.

Możesz pomóc Mai Krzyżek w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Mai Krzyżek

z dopiskiem: dla Mai Krzyżek