Zadzwoń +48 71 33 93 500

Małgorzata Żuczek

Fundacja Votum / Podopieczni / Małgorzata Żuczek

Gosia jest dziennikarką, blogerką i ogrodniczką. Pełna energii, uśmiechnięta, zawsze chętna do pomocy, dziś sama potrzebuje wsparcia.

Jej choroba była szokiem dla bliskich i przyjaciół. Przyczyna może wydawać się banalna – wirus opryszczki. U większości osób taka infekcja przebiega bez komplikacji. Jednak dla kilku procent stanowi zagrożenie życia. U Gosi przebieg zakażenia był najcięższy z możliwych – doszło do wirusowego zapalenia mózgu. Wszystko potoczyło się błyskawicznie. Wrześnianka źle się poczuła, trafiła do szpitala i… zapadła w śpiączkę.

Artykuł na temat naszej podopiecznej

Możesz pomóc Gosi w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Małgorzaty Żuczek

z dopiskiem: dla Małgorzaty Żuczek

Obecnie Mateusz ma 26 lat. W dniu 24 sierpnia 2018 roku uległ wypadkowi komunikacyjnemu w wyniku którego doznał ciężkiego urazu wielonarządowego: złamanie kręgosłupa, liczne złamania żeber, obrażenia płuc, paraliż od pasa w dół.

Stan Mateusza był bardzo ciężki, operowano go w trybie pilnym, a następnie przyjęto na Oddział Intensywnej Terapii w Rzeszowie. Po kilku dniach został przeniesiony do Szpitala św. Rodziny w Rudnej Małej na Oddział Intensywnej Terapii, gdzie przywrócono mu najważniejsze funkcje życiowe.

Obecnie przebywa na Oddziale Rehabilitacji. Jest pacjentem leżącym z niedowładem kończyn dolnych. Teraz najważniejsze w terapii jest to żeby Mateusz mógł w końcu usiąść.

Rodzice Mateusza wiedzieli, że muszą zrobić wszystko, aby trafił On do ośrodka rehabilitacyjnego bo po wykorzystanej terapii na NFZ rehabilitacja musi jednak trwać dalej. Będąc jeszcze na Oddziale Intensywnej Terapii rodzina szukała ośrodków, które podejmą się intensywnej rehabilitacji Mateusza. Ośrodek w Krakowie zakwalifikował go na długoterminową terapię ale niezbędne są na to środki finansowe.

Teraz najważniejsze jest to żeby Mateusz nauczył się samodzielności od nowa. Tylko dzięki specjalistycznej terapii możliwy jest  stopniowy powrót do życia, realizacji planów i spełniania marzeń. W końcu jeszcze całe życie przed nim.

Możesz pomóc Mateuszowi i wesprzeć go w walce o powrót, chociaż częściowy do życia sprzed wypadku. Wesprzyj go w leczeniu i rehabilitacji, przekazując 1% swojego podatku lub wpłacając środki na konto Fundacji.

Możesz pomóc ……. w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla ……………..

z dopiskiem: dla ……………