Zadzwoń +48 71 33 93 500

Marcin Górecki

Fundacja Votum / Podopieczni / Marcin Górecki

„Trzeba przygotować się na najgorsze” – te słowa znaliśmy tylko z filmów. Do pewnego listopadowego dnia, kiedy Marcin uległ poważnemu wypadkowi podczas powrotu z pracy do domu. Tylko cud sprawił, że przeżył. Niestety, od momentu wypadku nie odzyskał świadomości. Zawsze niewiele mówił i pewnie sam nigdy nie zwróciłby się o pomoc. Wolał pomagać innym. I pomagał, bez względu na porę czy skalę wyzwania. Nie poddawał się, choć życie wielokrotnie go doświadczyło. Dlatego dziś prosimy o pomoc dla niego.

Jego życie to morze. Jest marynarzem. Długie miesiące rozłąki, oczekiwanie na jego powrót. Ale zawsze ze świadomością – wróci do nas. Przecież zawsze wraca. Dziś czekamy aż znów do nas powróci. Ze snu, który nie pozwala mu odzyskać świadomości i wymaga codziennej wielogodzinnej rehabilitacji. Wierzymy, że Marcin się obudzi. Że jeszcze dotknie morskich fal, a dłońmi obejmie bliskich, których kocha. I którzy kochają jego.

Dobroć, która płynie od ludzi, daje wiele sił. Dziś prosimy Was o pomoc. Bo gdzie jest miłość, tam jest życie.

Możesz pomóc Marcinowi Góreckiemu w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Marcina Góreckiego

z dopiskiem: dla Marcina Góreckiego