Zadzwoń +48 71 33 93 500

Michał Solana

Fundacja Votum / Podopieczni / Michał Solana

Michał pracował jako kierowca samochodów ciężarowych, 29.03.2016 uległ wypadkowi. Feralnego dnia zjechał na pas awaryjny , wyszedł z kabiny otworzył maskę i wtedy w jego tira uderzył bus. Michał został potrącony przez własny samochód. Przetransportowano go do szpitala w Zielonej Górze, trafił tam na oddział intensywnej terapii z poważnym urazem śródczaszkowym, z ostrą niewydolnością oddechową z następczym długotrwałym okresem nieprzytomności oraz ciężkim niedowładem czterokończynowym, przez cały czas wentylowany był mechanicznie. Po ustabilizowaniu stanu Michała rozpoczęto jego rehabilitację. Dzięki swojemu uporowi i ciężkiej pracy cały czas robi postępy. Michał to chłopak który od samego początku jest pogodzony z sytuacją z jaka przyszło mu się zmierzyć, mimo trudu i bólu dzielnie walczy o powrót do pełni sprawności i niezależności.

Możesz pomóc Michałowi Solanie w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Michała Solany

z dopiskiem: dla Michała Solany