Rafał Słoboda

Fundacja Votum / Podopieczni / Rafał Słoboda

Rafał Słoboda to 26 letni cieszący się życiem, radosny chłopak z Tarnoszyna w woj. lubelskim. Na początku marca bieżącego roku doszło do zatrzymania akcji serca Rafała, co spowodowało niedotlenienie mózgu, czego następstwem jest śpiączka, w której się obecnie znajduje i częściowe uszkodzenie mózgu. Początkowo nie wiedzieliśmy co o tym myśleć, lekarze nie dali mu żadnych szans. Jednak po kilku dniach Rafał zaczął samodzielnie oddychać, chociaż i to miało nie mieć miejsca. Dziś przebywa w szpitalu w Lublinie na intensywnej terapii, słyszy i reaguje na dotyk. Widzimy, że reaguje i rozumie co do niego mówimy. Profesor neurologii dał szansę Rafałowi i nadzieję rodzinie, że Rafał wybudzi się ze śpiączki. Jak się ciągle dowiadujemy szansa jest, ale potrzebne jest długie i kosztowne leczenie. Najlepszą opcją było by przewiezienie Rafała do specjalistycznej kliniki. Rodzina i najbliżsi zbierają już pieniądze, ale wiemy, że sami nie zdołamy pokryć wszystkich kosztów leczenia i rehabilitacji naszego Rafała. Ciągle nie wiemy jak duża suma pieniędzy będzie potrzebna na wyleczenie. Wszystko okaże się po wybudzeniu Rafała ze śpiączki, na co tak bardzo wszyscy czekamy. Wierzymy, że z Waszą pomocą Rafał odzyska pełną sprawność i będzie tym samym chłopakiem mającym swoje marzenia i plany do zrealizowania. O postępach w leczeniu będziemy starali się na bieżąco informować. Z góry dziękujemy za okazane serce i pomoc finansową. Razem na pewno uda nam się pomóc Rafałowi.

Możesz pomóc Rafałowi Słobodzie w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Rafała Słobody

z dopiskiem: dla Rafała Słobody