Ryszard Szurkowski

Fundacja Votum / Podopieczni / Ryszard Szurkowski

W czerwcu 2018 roku legenda polskiego kolarstwa Ryszard Szurkowski miał tragiczny wypadek w trakcie wyścigu w Kolonii. Wielokrotny mistrz olimpijski przeszedł dwie operacje kręgosłupa i skomplikowaną operację twarzy. Od kilku miesięcy przebywa pod opieką rehabilitantów i codziennie walczy o powrót do sprawności, pomimo utrzymującego się porażenia czterokończynowego. Tragiczny wypadek zmobilizował świat sportu, przyjaciół oraz kibiców w wielu akcjach na rzecz gwiazdy sportu. Liczne zbiórki, wyścigi charytatywne czy licytacje to tylko część działań. Połączyliśmy siły z Lions Club Poznań 1990 dla legendy polskiego kolarstwa i dołożymy swoją cegiełkę do tej wielkiej budowy. Wierzymy, że razem zrobimy więcej, a dzięki naszej wspólnej sile Mistrz wróci do pełnej sprawności.

Obejrzyj materiał TVN24: https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/ryszard-szurkowski-mial-powazny-wypadek-trzeba-mu-tylko-pomoc,882249.html

Zajrzyj na stronę Stowarzyszenia Lions Club Poznań 1990: https://www.facebook.com/Lions-Club-Pozna%C5%84-1990-577965599329996/

Możesz pomóc Ryszardowi Szurkowskiemu w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Ryszarda Szurkowskiego

z dopiskiem: dla Ryszarda Szurkowskiego